Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dekar Yapı’dan 2.9 milyar TL’lik yatırımla 4 yeni proje!

11.06.2022
1.400
A+
A-
Dekar Yapı’dan 2.9 milyar TL’lik yatırımla 4 yeni proje!

Dekar Yapı’dan 2.9 milyar TL yatırım. Sektörde 15. yılını geride bırakan başarılı şirket Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. 2023 yılı için 2 milyar 900 milyon TL’lik 4 yeni projeye hayat verecek.

Dekar Yapı’dan 2.9 Milyarlık yatırım kararı

Dekar Yapı’dan 2.9 milyar TL yatırım kararı ile 2022 ve 2023 yıllarında 4 yeni proje hayata geçecek. Dekar Uskumruköy, Dekar Şehirbahçe, Dekar Zekeriyaköy ve Dekar Kemerburgaz olarak 4 yeni proje bu yatırım kapsamında yükselecek. Satışların başladığı Dekar Uskumruköy ve Dekar Şehirbahçe projelerinin yanı sıra Dekar Zekeriyaköy ve Dekar Kemerburgaz projelerinin satışlarını da 2022 yılının son çeyreğinde başlatmayı planlamaktadır.

“Türkiye’nin öncü gayrimenkul geliştirme şirketi konumundayız”

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, şirket faaliyetleri ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verirken, gayrimenkul sektörü hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kuzu, “Gayrimenkul geliştirme konusundaki uzmanlığımızla 15 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Sektöre değişim kazandıran inovatif ve özgün binalar inşa ederek, bahçeli ev alanında Türkiye’nin öncü gayrimenkul geliştirme şirketi konumundayız.” dedi.

Az katlı ve bahçeli konutlar inşa ederek yaşam standartlarını yükselttiklerini belirten Salih Kuzu, “Kurulduğumuz günden itibaren az katlı bahçeli evler üretmeyi misyon haline getirdik. Az katlı bahçeli bir yaşamın en tercih edilen yaşam şekli olduğuna inanan bir şirket olarak, ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli ev sahibi olmak isteyen ailelerimize uygun evler inşa ediyoruz. Projelerimizde bahçeli bir hayatın yanı sıra birbirinden farklı imkânlar sunan sosyal bir yaşam da kurguluyoruz. Biz, doğanın dokusunu koruyarak projeler geliştiriyor, projeye göre araziyi değil, araziye ve koşullara göre projelerimizi şekillendiriyoruz.” ifadelerinde bulundu.

“Yavaşlamanın en büyük sebepleri maliyetlerdeki artış ve arsa geliştirme zorlukları”

Sektörel değerlendirmelerde de bulunan ve maliyetlerin artışına değinen Salih Kuzu, “Konut sektöründe arz son birkaç yıldır yavaşlamış durumda. Bunun da en büyük sebebi olarak hem maliyetlerdeki ciddi artış hem de arsa geliştirme konusundaki zorluklar öne çıkıyor. Şu anda genel olarak bakıldığında hem özel sektör tarafında hem de kamu sektörü tarafında arzın düştüğünü görüyoruz. Özellikle artan maliyetler sebebiyle gayrimenkul geliştiricileri yeni proje geliştirmede zorluklar yaşıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“2023 yılında 2 milyar 900 milyon TL’lik yatırım”

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. Satış ve Pazarlama Koordinatörü Gülin Kuzu Fellows ise yeni projeler hakkında detaylı bilgiler aktardı. Gülin Kuzu Fellows, “2023 yılında 2 milyar 900 milyon TL’lik yatırım ile Dekar Uskumruköy, Dekar Şehirbahçe, Dekar Zekeriyaköy ve Dekar Kemerburgaz olmak üzere 4 yeni projemizi hayata geçireceğiz. Dekar Uskumruköy ve Dekar Şehirbahçe projelerinde satışlarımıza başlarken, diğer iki projemizi ise yılın son çeyreğinde satışa sunmayı planlıyoruz.” dedi.

Dekar Uskumruköy ve Dekar Şehirbahçe projelerinin detayları;

Dekar Uskumruköy projesi ile ilgili bilgileri aktaran Gülin Kuzu Fellows, “Satışa sunduğumuz Dekar Uskumruköy, toplam 450 milyon TL yatırımla 25.800 m² bir arazi üzerinde 27 blokta 63 bahçeli evden oluşacak. 2+1’den 4+1’e kadar farklı bahçeli ev seçeneklerinin yer alacağı projede zengin sosyal imkânlar da mevcut. Proje, Sarıyer-Uskumruköy’de doğa ile içi içe konumu itibarıyla çok değerli bir lokasyonda yer alıyor.” açıklamalarına yer verdi.

Dekar Şehirbahçe projesi ile ilgili ise, “Toplam 1 milyar 750 milyon TL yatırımla geliştirdiğimiz Dekar Şehirbahçe’de ise 41.000 m² bir arazi üzerinde 51 blokta, 2+1’den 4+1’e kadar farklı büyüklükte 181 bahçeli ev yer alacak. İstanbul Bahçeşehir’de Dekar olarak hayata geçirdiğimiz bu 7. projemiz de, Bahçeşehir’in en sakin bölgesinde, tamamen bahçeli evlerle dolu bir lokasyonda, ev sahiplerine huzurlu bir yaşam sunacak.” dedi.

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri, Şantiye Görüntüleri, Gayrimenkul Sektörü ve Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalında bulabilirsiniz.

İnşaat Mühendisliği | Betonarme Bağ Kirişi | Briket Duvar Örme – YouTube

Kaynak; Dekar Yapı’dan 2.9 Milyarlık yatırım kararı (patronlardunyasi.com)

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

Yazımız, emlakmedya.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.