Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yabancılara ev satışı son 5 yılda 186 bin adet oldu!

23.04.2022
1.400
A+
A-
Yabancılara ev satışı son 5 yılda 186 bin adet oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; “Yabancılara ev satışı son 5 yılda 186 bin adet oldu.” dedi.

Son 5 yılda yabancılara satılan ev sayısı 188 bin 144!

Yabancılara ev satışı ile ilgili verilen vatandaşlık tartışmaları sürerken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son 5 yıl içerisinde yapılan yabancıya konut satışı rakamlarını açıkladı. CHP’li Alpay Antmen‘in soru önergesini yanıtlayan Bakan Kurum, son 5 yıl içerisinde 186 bin 144 konutun yabancılara satıldığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, yabancıların ev satın alması ile ilgili soru önergesine Bakan Kurum’un verdiği yanıtları aktardı. Antmen;

“Yabancılara;

  • 2017 yılında 15 bin 747,
  • 2018 yılında 29 bin 719,
  • 2019 yılında 39 bin 939,
  • 2020 yılında 38 bin 298 ve
  • 2021 yılında 62 bin 441 ev satıldı.

Türk Vatandaşlığı ve Türk Pasaportu adeta işporta tezgâhında satılır hale getirildi. Arap kanallarında ‘1 ev alana 1 pasaport bedava’ kampanyaları yapıldı. Dolar için bunu yapanlar; Türkiye’de milyonlarca insana konut krizi yaşattı. Evi olmayan yüzbinlerce vatandaşımızı derin ekonomik kriz yüzünden ev alma hayallerinden vazgeçti.” dedi.

“Güvenlik soruşturması yapılmadan sığınmacılar vatandaş yapılıyor”

Soru önergesine verilen yanıtı değerlendirdiği açıklamalarına devam eden Antmen açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Türkiye’de bir demografik darbe yapmak niyetinde olan bir Cumhurbaşkanı bulunmaktadır. Esasen ortada sığınmacı, düzensiz göç ve göçmenler sorunundan daha büyük bir sorun vardır. İş artık vatanımızın başka bir demografik yapı tarafından silahsız işgaline doğru gitmektedir. Dünyada hiçbir yerde geçici koruma statüsünde olan kimseye vatandaşlık verilmez.”

Yabancılara vatandaşlık verilirken yeterli incelemenin yapılmadığını belirten Antmen, “Bu sığınmacılara hem de istisnai vatandaşlık veriliyor. İstisnai vatandaşlık spor, sanat, ekonomi, kültür alanlarında ülkemize bir katkısı olacak kişileri vatandaş yapmak demektir. Şimdi bu 200 bin sığınmacı ülkeye ne vermiş de bunlara istisnai vatandaşlık veriliyor. Bir de işportadan ucuz mal satar gibi bir yöntemle güvenlik soruşturması yapılmadan ve süre konulmadan sığınmacılar vatandaş yapılıyor.” ifadelerine yer verdi.

“Doktorlar, mühendisler, yazarlar, akademisyenler gidiyorken; Afganlar, Pakistanlılar geliyor”

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerinden yararlanan Antmen, 2019 yılında 330 bin 289 kişinin Türkiye’den göç ederken, aynı yıl içerisinde 677 bin 42 kişinin Türkiye geldiğini belirtti. Antmen, “Türkiye’nin en çok göç verdiği yaş grubu 25-29 yaş arası olarak kayıtlara geçti. Ülkemizdeki doktorlar, mühendisler, yazarlar, akademisyenler gidiyorken; ülkemize durmadan Afganlar, Pakistanlılar geliyor.” dedi.

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri, Şantiye Görüntüleri, Gayrimenkul Sektörü ve Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalında bulabilirsiniz.

Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Kaynak; CHP’li Antmen sordu, Bakan Kurum yanıtladı: Yabancılara 188 bin 144 ev satıldı (gazeteduvar.com.tr)

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

Bu yazı, emlakmedya.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.