Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gayrimenkul Artışlarının Yaşandığı İl ve İlçeler

22.04.2021
1.618
A+
A-
Gayrimenkul Artışlarının Yaşandığı İl ve İlçeler

Hürriyet Emlak’ın açıkladığı emlak endeksi değerlerine göre açıklanan listeler incelendiğinde hangi il ve ilçede artışların yaşandığı gözler önüne serildi. Yapılan incelemelerde deniz kenarı illerin diğer illere göre çok daha fazla artış gösterdiği gözlemlenirken ülke genelinde bir artışın olduğu dikkat çekti.

2021 yılı Mart ayı için açıklanan Emlak Endeks değerlerine göre incelenen listelerde metrekare başına fiyat artışın en çok olduğu illerin başında yüzde 11 gibi iddialı bir rakamla Zonguldak yer aldı. Zonguldak’ı yüzde 6 ile Hatay ve Adana takip ederken, yüzde 5 ile Gaziantep ve Çanakkale de arkalarından geldi.

En Çok Değer Kazanan 5 İl ve İlçe Hangisi?

Mart ayı Emlak Endeksine göre değer sıralaması yapıldığında en çok değer kazanan iller sırası ile Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa oldu. Aynı şekilde ilçe bazında inceleme yapıldığında ise değer kazanan ilçeler sırası ile İstanbul’dan Üsküdar, Beykoz, Bağcılar, Antalya’dan Kemer ve Balıkesir’den Burhaniye ilçeleri oldu.

En Çok Kazandıran İlçeler

İl bazında artışlar incelendikten sonra hangi ilin, hangi ilçesinin nasıl bir artış gösterdiği ise büyük merak konusuydu. Bu kapsamda yapılan incelemede, İstanbul’da en çok değerlenen ilçeler Üsküdar, Beykoz, Bağcılar, Ataşehir ve Esenyurt oldu. Ankara’da ise Polatlı, Gölbaşı, Çankaya, Mamak ve Pursaklar en çok değer kazanan ilçeler olarak kayıtlara geçti. Ankara’dan sonra İzmir’de ise Çeşme, Foça, Menderes, Narlıdere ve Dikili değer kazanan ilçeler olarak kayıtlara geçerken, Antalya ilinde değer kazanan ilçeler Kemer, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Alanya olarak kayıtlara geçmiş oldu. Büyük şehirlerden en son olarak Bursa ilçelerine bakıldığında artışların Orhangazi, Mudanya, Nilifer ve Yıldırım olarak kayıtlara geçtiği görülürken, Bursa Osmangazi’de yüzde 0.18’lik bir düşüş kaydedildiği görülmektedir.

Fiyatlarda Artış Devam Edecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, şunları kaydetti:

“Hürriyet Emlak Mart Endeksi’ne baktığımızda, satılık konutlarda bir aylık verilerde deniz kenarı olan iller ağırlıkla başı çekiyor. Geçtiğimiz yılın haziran ve temmuz aylarında denize kıyısı olan illerdeki satılık konutlar son 5 yılın en yüksek arama hacmine ulaşmıştı. 2021 yılında da bu ilginin devam ettiğini görüyoruz.

Tatil döneminin yaklaşmasıyla birlikte bu bölgelere olan talep de artışa geçecek. Talep beraberinde fiyat artışlarını da getiriyor. Pandeminin de etkisiyle bu trendin devam edeceğini, özellikle yaz döneminde fiyatlarda yine artışların süreceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla özellikle yazlık almak isteyen tüketicilere çok beklemeden harekete geçmelerini öneriyoruz.”

Kaynak; Konut satışları Mart ayında arttı (hurriyet.com.tr)

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.