Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hükümetten ucuz konut için yeni model!

29.05.2022
1.382
A+
A-
Hükümetten ucuz konut için yeni model!

Hükümetin konutta çözüm arayışları sürerken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum uygun fiyatlı ucuz konut için yeni bir konut hamlesi başlatacaklarının haberini verdi.

Hükümet kolları sıvadı! Vatandaşa ucuz konut hamlesi!

Fahiş fiyatlarla karşılaşan vatandaşlar için hükümetten çözüm arayışları sürerken, Bakan Kurum ucuz konut için yeni bir konut hamlesi başlatacakları haberini verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hazırlanan konut hamlesi ile sosyal konutun yanı sıra altyapılı konut arsalarının da satışlarına başlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamalar ile Hazine arazilerinin vatandaşların kendisine konut yapması için uygun şartlar altında satışa çıkarılacağını söyledi. Kurum, “Belki tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alınacak. Ankara’da Gölbaşı, İstanbul’da Çatalca, Tuzla ve Başakşehir’de çalışıyoruz.” dedi.

20 yılda TOKİ ile toplam 1 milyon 137 bin konut üretildi!

TOKİ’nin kurulduğu 1984 yılından itibaren 2002 yılına kadar 75 bin konut ürettiğini hatırlatan Kurum, “2002’den bugüne kadar ise 1 milyon 137 bin konut. Üretmeye de devam ediyoruz. Ağustosta büyük bir sosyal konut kampanyasını Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 81 ilde vatandaşı kira öder gibi ev sahibi yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

“Üretimi, istihdamı artırmak için sanayi tesisleri kuracağız”

Küçük ve orta ölçekli işletmecileri ilgilendiren müjdelere de yer veren Bakan Kurum, yeni sanayi tesislerinin kurulacağını söyledi. Kurum, “TOKİ eliyle üretimi, istihdamı artırmak için sanayi tesisleri kuracağız. Küçük ve orta ölçekli işletmeci kardeşlerimiz talep örgütlenmesi ile gelen talebe göre yapacağız ve kura yöntemiyle az peşinat 15-20 yıl vadeli satılacak. Bu yıldan itibaren başlanacak.” dedi.

Bütün sektörlerde vatandaşa destek olan çalışmalar yaptıklarını ve çalışmaların devam edeceğini belirten Kurum, “Vatandaşı çaresiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Biz sahada vatandaşın sorunlarını dinleyen bir iktidarız. Konutta, gıdada sorun yaşıyoruz denildiği zaman Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hızla çalışma yapılıyor.” ifadelerine yer verdi.

“Vatandaşın konut almasını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz”

Vatandaşın konut almasını kolaylaştırmaya devam edeceklerini söyleyen Bakan Kurum, “Gelinen noktada ülkemizde 2 yıl önce konut fazlası var tartışması vardı. O gün yapılan kampanya ile rekor satışlar yapıldı. Bugün de yine konut ihtiyacı olan vatandaş için bir ay önce yeni paket açıklandı. Şimdi de vatandaşın konut almasını kolaylaştıracak, yeni arzın piyasaya çıkmasını sağlayacak çalışmalar yapıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“TÜFE rakamlarının altında bir düzenlemeyi çalışıyoruz”

Katıldığı bir TV programında sorulan soruları yanıtlayan Bakan Kurum, 4 bakanlığın ortak yürüttüğü çalışmayla kiraların düzenlemesinin sürdüğünü hatırlatarak, “Evin kira değeri maksimum 20 yıllık rayiç değeri olabilir. Kanun bunu tarif ediyor. Kiraya zam da yıllık TÜFE ortalamasının üzerinde olamaz. 5 yılda bir de sizin kira bedeliniz düşük kaldıysa ev sahibi vatandaş bu sözleşmesini yenileyebilir. Bu duruma uymayan kira sözleşmeleri aslında kanuna uymayan, bazı fırsatçılar var. Kiracılarımız bu durumu mahkemelere taşıyabilir. Böyle bir durum varsa bize de bildirsinler. Her türlü hukuki süreci başlatırız.” dedi.

Bakan Kurum son olarak kiraların TÜFE altında olmasını hedeflediklerini belirterek, “İşin özeti ev sahibini de huzursuz etmeyecek, kiracımızı da mutlu edecek TÜFE rakamlarının altında bir düzenlemeyi çalışıyoruz” dedi.

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri, Şantiye Görüntüleri, Gayrimenkul Sektörü ve Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalında bulabilirsiniz.

Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Kaynak; SON DAKİKA HABERİ: Hükümet kolları sıvadı! Vatandaşa ucuz konut hamlesi! (sabah.com.tr)

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

Bu yazı, emlakmedya.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.