Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kamu Bankaları 0,89 ve 0,99 faizle konut kredisi vermeye başladı!

26.05.2022
1.342
A+
A-
Kamu Bankaları 0,89 ve 0,99 faizle konut kredisi vermeye başladı!

İlk defa konut alacak vatandaşlara özel 0,89 ve 0,99 faizle konut kredisi kamu bankalarında verilmeye başlandı. İşte düşük faizli konut kredisi hakkındaki tüm detaylar…

Konut Finansmanı Paketleri kullanılmaya başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ilk kez konut sahibi olacak vatandaşlara özel 0,89 ve 0,99 faizle konut kredisi kamu bankalarında verilmeye başlandı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nda verilecek olan kredi 25 Mayıs tarihinden itibaren tüm kamu bankalarında kullanıma sunuldu.

Kredi alacak vatandaşlar gerekli şartları sağladıkları takdirde “İlk Evim Konut Finansmanı Paketi” kapsamında 0,99 faizle konut kredisi kullanabilecek. “Genişletilmiş Konut Finansman Paketi“nin şartlarını sağlayan vatandaşlar ise 0,89 faizle konut kredisi kullanabilecek. Ekspertiz değeri 500 bin TL ve altında olan konutlarda yüzde 90‘ına kadar, 500 bin TL’nin üzerinde olan konutlarda ise yüzde 80‘ine kadar kredi kullanabilecek.

İlk Evim Konut Finansman Paketi Kullanım Şartları

  • 2 milyon TL değerine kadarki birinci el konutlara verilecek olup, konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecek.
  • Kamu bankaları tarafından vatandaşların ilk konut alımını desteklemek amacıyla verilecek.
  • Başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekmektedir.
  • Başvuru sahipleri üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Ancak aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz.
  • Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de bulunmamalıdır.
  • 10 yıla (120 aya) kadar vadeli finansman desteğinde aylık yüzde 0,99 faiz oranı uygulanacaktır.
  • Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları çerçevesinde yürütülecektir.
  • Vatandaşlar bu paketten sadece 1 kereliğine faydalanabilecektir.
image 11
0,99 faizli konut kredisi ödeme planları

Genişletilmiş Konut Finansman Paketi Kullanım Şartları

  • 2 milyon TL değerine kadarki birinci el ve ikinci el konutları kapsayacak olup konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecektir.
  • Destek kamu bankaları tarafından vatandaşların ilk konut alımını destelemek amacıyla verilecektir.
  • Başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibi üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Ancak aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz.
  • Başvuru sahibi üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de bulunmamalı.
  • Bu destekten, 7 Mayıs 2022 tarihi öncesi herhangi bir bankada açılmış olan ve krediye başvuru esnasında konut kredisine konu edilen konut değerinin asgari yüzde 50’sini karşılayacak düzeyde döviz tevdiat/katılım ve hurda altından dönüşümlü dahil olmak üzere altın mevduat/katılım hesabı bakiyesi olan vatandaşlar yararlanabilecektir.
  • 7 Mayıs 2022 tarihinden sonra döviz mevduat/katılım ve altın mevduat/katılım hesaplarına yatırılan ilave tutarlar bu hesaplamaya dahil edilmeyecektir.
  • Başvuru sahipleri, konut değerinin yüzde 50‘lik kısmını altın ve dövizin farklı oranlarda kombinasyonuyla krediyi kullanacakları bankaya DTH/altın hesaplarını aktararak ve TCMB’ye satışını gerçekleştirerek yapacaklardır.
  • Hangi döviz cinslerine ilişkin hesapların bu paket kapsamına dahil edileceği hususu TCMB tarafından yapılacak düzenlemeyle belirlenecek olup, döviz/altının havalesi sırasında oluşabilecek ilave ücretle konusunda yine TCMB çalışma yapacaktır.
image 12
0,89 faizli konut kredisi ödeme planları

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri, Şantiye Görüntüleri, Gayrimenkul Sektörü ve Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalında bulabilirsiniz.

Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Kaynak; Ucuz kredi müjdesi! Kamu bankaları da paylaştı ve belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi detayları… (gazetevatan.com)

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

Bu yazı, emlakmedya.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.