Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kira fiyatlarına yeni düzenleme için 3 bakanlık devrede!

25.05.2022
1.302
A+
A-
Kira fiyatlarına yeni düzenleme için 3 bakanlık devrede!

Yaşanan yüksek artışlar karşısında kira fiyatlarına yeni düzenleme getirmek üzere 3 bakanlık çalışmalara başladı. Birçok uygulama üzerinde çalışılırken, “tavan fiyat” gibi uygulamalar dikkat çekti.

Son Dakika! Kira fiyatlarına yeni düzenleme!

Hükümetin devreye girmesi ile kira fiyatlarına yeni düzenleme konusu gündeme geldi. Özellikle son aylarda yaşanan ciddi zamlar karşısında vatandaşlar kiralık konut bulmakta zorlandı. Yaşanan bu olumsuz durum karşısında 3 bakanlık devreye girdi ve çeşitli uygulamalar üzerinde çalışmaya başladı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kira fiyatlarındaki artış sürüyor. Bu durum da vatandaşları doğrudan olumsuz olarak etkiliyor. Özellikle pandemi ile başlayan süreç sonrasında oluşan olumsuz koşullar ve yüksek döviz ile birlikte kira fiyatları adeta uçuşa geçti. Sadece son bir yıl içerisinde kira fiyatlarında 2-3 katlık zamlar yaşandı. Yaşanan bu durum karşısında sıkıntı çeken vatandaşlara çözüm bulmak için hükümet kiralarda düzenleme arayışlarına girdi.

Tavan fiyat dahil birçok uygulama çalışılıyor

Gayrimenkul sektöründe ve vatandaşların gündeminde son zamanların popüler konusu olan konut kiraları dikkat çekmeye devam ediyor. Hükümet tarafından birçok uygulama üzerinde çalışmaya başlandı. Konut arzında yaşanan sıkıntılar ile birlikte ev kiralarında yaşanan artışın önüne geçmek için “tavan fiyat” gibi birçok uygulama masaya yatırıldı.

Üç Bakanlık Kira Düzenlemesi İçin Devrede

Üç bakanlık tarafından çalışmaların başladığını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. 

Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır.”

Türkiye’de artış Avrupa’nın 4 katı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, dünyada ev fiyatlarının en fazla Türkiye’de artış gösterdiğini belirterek, “Avrupa ortalamasının 4 katına yakın bir değerlenmeden bahsediyorum. Global enflasyon ile birlikte elbette kira fiyatlarında da artış, hem Türkiye’de hem globalde devam etti. Bu Türkiye’nin de özellikle Avrupa’nın da alışık olmadığı hızla yükseliş demek.” dedi.

Taş, “Örneğin İrlanda gibi ülkelerde kira artışı yüzde 25‘i buldu. Hollanda gibi ülkelerde tavan fiyat uygulaması tartışmaya açıldı. Tüm dünyadaki bu gelişmeleri istikrarlı ve akılcı ekonomi politikaları İle geride bırakabiliriz. Böyle olacağını umuyorum.” diye konuştu.

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri, Şantiye Görüntüleri, Gayrimenkul Sektörü ve Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalında bulabilirsiniz.

Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Kaynak; Son Dakika! Kira fiyatlarına yeni düzenleme! (haberglobal.com.tr)

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

Bu yazı, emlakmedya.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.